Avond van de poëzie

Datum/Tijdstip
25-01-2019
20:00 - 22:00

Poëzieavond

 

De poëzieavond van 25 januari 2019 werd gepresenteerd door Lammy Vriesinga, zij verving Erna Peereboom. Spreker was André Nuyens, dichter en auteur van veel kinder- en jeugdboeken, voorheen was hij leraar Frans in Hoorn. Erna’s vader voorzag dankzij de Readshop van Spanbroek een tafel met  artikelen van Plint (gedichten en beeldende kunst). Alle gesproken woorden kregen gelegenheid te bezinken bij dwarsfluitmuziek van Paula Snoeijer.

 

Het Open Podium: kinderen van de Kraaienboom kwamen gedichten voorlezen of uit het hoofd opzeggen; eigen werk, van een broer, uit een boekje van een bekende schrijver, zoals Annie M.G. Schmidt. Lammy moedigde aan, daagde uit en deed ook een duit in het zakje, net als een enkele volwassene uit het publiek.

André Nuyens ging aan de hand van de gedichten met de kinderen in gesprek, hij vroeg ondermeer: ‘Wat is een gedicht?’, ontlokte hen antwoorden en gedachten. Na de pauze las hij eigen gedichten voor, vertelde over zijn kinder- en jeugdboeken, en hoe hij ooit tot schrijven kwam. Dat ging via een verhaaltje dat hij had opgestuurd aan de Donald Duck – hij verzon zo’n verhaal als er even geen boek voorhanden was voor zijn toen nog jonge kinderen. Dat schrijven gaat nog steeds voort. Hij werkt aan een opvolger van zijn tot nu toe laatste boek De Nachtdanser, over een pelgrimstocht.