Avond van de Poëzie

Datum/Tijdstip
31-01-2020
20:00 - 22:00

 

Poëzieavond met rapper Benediction

 

Op vrijdagavond 31 januari werd de inmiddels traditionele poëzieavond gehouden.

Het was een vrolijke bijeenkomst. Er waren heel wat kinderen die ’s middag bij de workshop al erg enthousiast werden van rapper Benediction die ze stap voor stap een choreografie leerde. Hij had een breakdance op een ‘beat’ en een refrein voorbereid voor een ‘rapgedicht’ over de toekomst. Dat gaf ruimte voor hun eigen teksten en ‘acts’ van de kinderen

‘s Avonds lieten ze die zien en horen, waarna Benediction een paar spectaculaire demonstraties gaf. Erna Peereboom presenteerde het programma en interviewde Benediction over zijn teksten en zijn bedoeling hiermee.

Het kraampje met eigentijdse poëzie en Plint-produkten trok in de pauze veel belangstelling.

Na de pauze, na het vertrek van Benediction en dat van de meeste basisschoolkinderen met hun ouders was het open podium. Annie Vlaar las oorlogsgedichten uit een rondgeefschrift voor en door plattelandsvrouwen die niet meer bijeen konden komen vanwege spertijd en verduistering.

Tiny Laan gaf ook een paar mooie voordrachten, de eerste uit het hoofd, heel beeldend, een spannend verhaal van Godfried Bomans over een lokkende vijverheks bij nacht en volle maan. (“Dáárom is ze zwemjuf geworden!”, zei iemand).  Er werd tóch weer ‘wild’ afgesloten met een Russisch dansje door een aantal jongeren op muziek via de mobiele versterker.

Erna bedankte juf Nienke, die ondanks de onderwijsstaking present was, met bloemen. Voor de pauze hadden de kinderen die meededen een cadeautje gekregen.

Al met al een bijzondere avond in het Witte Kerkje!