Avond van de Poëzie

31-01-2020

Avond van de Poëzie – Dichter bij de toekomst

Op vrijdagavond 31 januari organiseert de stichting Hyperion in het Witte Kerkje van Benningbroek de Avond van de Poëzie. Het thema is Dichter bij de Toekomst. Leerlingen van basisschool De Kraaienboom werken mee met rapgedichten, rapper Benediction komt en er is een open podium. Ook zijn er artikelen van Plint te koop. De avond begint om 20 uur en eindigt om 22 uur, na afloop is er een hapje en een drankje. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Op het Vlielandse festival Into The Great Wide Open ontmoette Erna Peereboom rapper Benediction uit Den Haag. Ze was enthousiast over zijn act en besloten werd hem uit te nodigen voor de poëzieavond in het Witte Kerkje. En hij komt! ’s Middags gaat hij aan het werk met groep 6 en 7 van de basisschool, ’s avonds laten de kinderen horen wat ze gemaakt hebben. Benediction treedt uiteraard zelf ook op.

Plint
Ook zijn er artikelen van Plint te koop, dankzij de medewerking van de Readshop uit Spanbroek. Het zijn posters, kaarten, bekers en kussenslopen met een gedicht en kunstzinnige illustraties. Plint streeft ernaar gedichten en kunstwerken te combineren opdat mensen enthousiast worden, de poster ophangen en de kaart versturen. Plint wil dat er ruimte en rust is voor af en toe een gedicht. Zie ook www.plint.nl

Benediction
Benediction is bekend van tv-programma’s als So You Think You Can Dance of Holland’s Got Talent. Benediction (26) is een talentvolle entertainer uit Den Haag met roots in Congo. Op zijn zestiende koos hij ervoor zich volledig te richten op zijn passie en zijn droom om groter te worden dan Michael Jackson. Hij weet het publiek te entertainen met zijn dans en muzikale skills.
Benediction inspireert de nieuwe generatie door workshops en optredens te geven en zijn kennis te delen. Hij wil ze het inzicht geven dat ook zij hun dromen zouden moeten najagen op een positieve manier.

Foto’s: Rapper Benediction komt naar de Avond van de Poëzie in Benningbroek.