De eerlijke onderneming

Datum/Tijdstip
17-10-2019
20:00 - 22:00

De eerlijke onderneming, 17 oktober 2019

 

Met elkaar hebben we genoten van een boeiende avond over de supermarkt als bindende factor. Monique Ravenstijn is eigenaar van twee Jumbo-supermarkten.  Monique vertelde met veel enthousiasme over haar visie en de verwezenlijking daarvan.

Zij wil in haar winkels onder meer een ontmoetingsplek maken voor jong en oud (bakkie en gebakkie en woensdagmiddag-kindermiddag) en een plaats waar regionale telers hun producten verkopen.

Het platform Jeelink, opgericht door Monique, wil verbinding maken tussen mens, product en maatschappij. Jeelink is gebaseerd op drie pijlers: vitaliteit (eten en bewegen), social care (mens en maatschappij) en circulair (milieu en kringloop). Anders gezegd: zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en zorgen voor de natuur.

Twee regionale leveranciers, Mathieu Robert van Rokerij Smoking en Nathalie Zoer van Natural Nature, vertelden over hun ambities en hun bijzondere producten.

De verhalen riepen behoorlijk wat vragen op bij de aanwezigen. En ook was er bewondering voor de aanpak en de spirit van Monique, Nathalie en Mathieu.