Expositie “Macht en Pracht”

14-09-2013 - 22-09-2013

In het tweede en derde weekeinde in september exposeerden Anneke Helder (schilderijen en sieraden), Peter Koelemeijer (beelden) en Erna Peereboom (schilderijen) met het thema “Macht en Pracht”.

Het eerste weekend was het open monumentendag en was ook de historische vereniging “Lijnen door de Tijd” vertegenwoordigd in het Witte Kerkje. Op zondag was er een orgelconcert georganiseerd door “Het Vierkant”.

Het tweede weekend werd er vier maal een eenakter met als titel “Mis” opgevoerd door Erna Peereboom. In deze eenakter werd de kwetsbaarheid van vrouwen uit de geschiedenis en de huidige tijd met elkaar vergeleken. De kwetsbaarheid van een vrouw die alles te maken heeft met macht en pracht.

macht-en-pracht

Words                                MachtEnPracht

In de consistoriekamer exposeert de stichting “Lijnen door de tijd” foto’s van grafstenen uit de kerken van Benningbroek en Sijbekarspel.

Grafsteen                                   PrachtEnMachtErnaMis2013