Expositie Op reis

13-09-2014 - 21-09-2014

Zaterdag 13 september (Open Monumentendag): 11 tot 17 uur, zondag 14, zaterdag 20 en zondag 21 september: 13 tot 17 uur.

‘Op reis’ was het thema van de Open Monumentendag 2014. Hyperion haakte hierop in met een gelijknamige expositie.  Er was aandacht voor de aspecten beweging, ontmoeting, uitwisseling. De exposanten waren Agnes Clevers (Benningbroek), Mai Movrin (Hoorn) en Leentje Linders (Sijbekarspel). Agnes Clevers maakt als textieldesigner ontwerpen voor stoffen in opdracht van bedrijven. Haar ontwerpen reizen over de hele wereld. Mai Movrin verbeeldt in haar installatie ‘Otium’ zowel beweging als ontmoeting. ‘Als de een beweegt, zal ook de ander in beweging moeten komen om het evenwicht te herstellen’. Bij Leentje Linders speelt beweging een belangrijke rol in haar etsen over lucht- en scheepvaart.

Zondag 14 september gaf Bas Westerhof een orgelconcert van 13.45 tot 14.15 uur. Dit was onderdeel van de drie fietsorgelconcerten die deze middag werden gehouden.

Zondag 21 september traden op Frans van Til (Japanse fluit) en Youki (zang).