Expositie Verbinding Witte kerkje, Benningbroek

Expositie Verbinding

Witte kerkje, Benningbroek

Zaterdag 8 en 15 en zondag 9 en 16 september

Open: 8 september 11-17 uur, overige dagen 13 tot 17 uur.

Extra:

Zaterdag 8 september, 10.30 uur: opening met een inleiding door Anneke Helder en muziek van Anas Khadem Al-jamie.

Zondag 16 september, 16 uur, afsluiting: concert organist Wil Luiken met als thema Wereldmuziek.

Op zaterdag 8 september is het Open Monumentendag, dit jaar met het landelijke thema In Europa. Hyperion haakt met de expositie aan bij deze dag. Als thema is gekozen voor Verbinding. Mensen voelen zich met elkaar verbonden door het spreken van eenzelfde taal. Beeldende kunst is bij uitstek een wereldtaal.

Er wordt werk tentoongesteld van drie kunstenaars: Alexandra Konstantinovna uit Wognum met beelden, Erna Peereboom uit Benningbroek met schilderijen en Han McLellan-Verhoeven eveneens uit Benningbroek met een nieuwe installatie.

Ook muziek is een wereldtaal. De opening wordt dan ook verricht door Anas Khadem Al-jamie (26) uit Wognum op gitaar. Anas is afkomstig uit Damascus. De opening vindt plaats op zaterdag 8 september om 10.30 uur.

Op zondag 16 september wordt de expositie afgesloten met een concert op het pas gerestaureerde orgel. Organist Wil Luiken uit Medemblik speelt om 16 uur bekende wereldmelodieën.

Programma concert Wil Luiken, zondag 16 september, 16 uur.

01.Somewhere in Time                                       Barry

02.Anthem uit ‘Chess’                                         Anderson

03.The Holy City                                                   Adams

04.Land of Hope and Glory                                Elgar

05.Alle Menschen werden Brüder                   Beethoven

06.Sanctuary of the heart                                  Ketelby

07.Bells across the meadow                              Ketelby

08.Nocturne                                                           Mendelssohn

09.Kosende Wellen                                              Léhar

10.Romanze                                                           Dostal

11.Bruidsmars                                                       Mendelssohn

Informatie over de kunstenaars van de expositie Verbinding

Alexandra Konstantinovna, (01-11-1980, Krasnodar, Rusland) Wognum

‘Mij fascineert de mens, met zijn vallen en opstaan, zijn emoties, in allerlei situaties in het leven. Het leven bestaat voor mij uit het heden dat bepaald wordt door het verleden. De toekomst is onbepaald en onduidelijk, het verleden is de herinnering. Bijvoorbeeld mijn eigen herinnering uit de kindertijd, uit de periode van “opvoeding tot mens”. Mijn werk grijpt terug op die periode, beschouwd vanuit het gevoel van nu.’

www.konstatinovna.com

Alexandra Konstantinovna, Inzicht, 2015, brons, b17xd19x40cm

Erna Peereboom, Benningbroek

‘Ik lees In Europa van Geert Mak. Ik lees over Jean Monnet, de geestelijke vader van de Europese gemeenschap. Volgens hem gaat het in Europa over mensen, niet over landen. De geschiedenis van Europa gaat vaak over grenzen, oorlog en doden. Maar eigenlijk gaat het steeds over de mensen. Ingezoomd gaat het over: families, vader, moeders, zonen en dochters. Nog verder ingezoomd gaat het over DNA in de cellen van al die mensen. Hoe klein maar ook wonderlijk identiek is ons DNA. Hoe fragiel de levensvormen, cellen. Wat gaat er om in onze hoofden? Hoe zijn wij met elkaar verbonden? Over de wonderlijke schoonheid en kwetsbaarheid van ons verbindend DNA gaat mijn onderzoek en werk in deze expositie.’

www.ernapeereboom.nl

Schilderij Erna Peereboom

Han McLellan-Verhoeven, Benningbroek

Han woont en werkt op de Hogelandshoeve in Benningbroek.

Samen met zijn partner Jay heeft hij hier een grote en bijzondere glasverzameling, die geregeld te zien is tijdens open dagen. Han geeft hier tevens diverse workshops. Voor deze expositie maakt hij een speciale installatie. Deze installatie zal worden gerealiseerd met voorwerpen die hij heeft gevonden langs de Noord-Hollandse stranden. Al deze verschillende voorwerpen verbindt hij tot een kunstwerk.

www.hogelandshoeve.nl

Installatie Han Mc Lellan-Verhoeven