Expositie Verbinding Witte kerkje, Benningbroek

Datum/Tijdstip
16-09-2018
13:00 - 19:00

Mooie expositie Verbinding

 

Het Witte Kerkje was twee weken in september gevuld met kunstwerken: een installatie van Han McLellan Verhoeven, schilderijen van Erna Peereboom (beide uit Benningbroek) en beelden van Alexandra Konstantinovna  uit Wognum.

Het thema van deze expositie was Verbinding. Hyperion haakte aan bij de landelijke Open Monumentendag die ‘In Europa’ als leidraad heeft.

Anneke Helder organiseerde deze expositie. Zij vertelde: ‘Het thema ‘In Europa’ bracht mij op het woord verbinding. Laten we stilstaan bij datgene waardoor mensen zich met elkaar verbonden voelen. Bijvoorbeeld het spreken van een zelfde taal. Beeldende kunst is bij uitstek een wereldtaal.’

 

Opening

Ook muziek is zo’n internationale taal. Bij de opening op zaterdag 8 september trad Anas Khadem Al-jamie (26) uit Wognum op. Anas, afkomstig uit Damascus, speelde gitaar en zong. Wethouder Harry Nederpelt sprak vervolgens zijn waardering uit voor dit project.

Veel bezoekers bezochten het Witte Kerkje, niet alleen op Open Monumentendag maar ook op 9, 15 en 16 september.

Op de laatste zondag werd de expositie afgesloten met een concert op het pas gerestaureerde orgel. Organist Wil Luiken uit Medemblik speelde tot genoegen van de luisteraars bekende wereldmelodieën.

Opening van de tentoonstelling:

Anas speelt gitaar bij de opening.

V.l.n.r. Alexandra, Harry Nederpelt en Erna Peereboom.

 

Beelden van Alexandra:

 

Schilderijen Erna:

Installatie Han: