Levenskunst – Benningbroek

11-04-2017

Levenskunst

Drie sprekers deze avond met ieder een heel persoonlijk verhaal.

Annemarie Langendijk woont in Wognum, maar is vooral bekend in Hoorn. Ze staat al jaren  in de slagerswinkel op het Koepoortsplein. Ze spreekt daar veel mensen, kan luisteren en antwoorden, heeft een warm hart voor en een grote betrokkenheid bij anderen.

Geert Schipper uit Spanbroek is topsporter (triatlon) met een incomplete dwarslaesie. Hij is oprichter, voorzitter en vrijwilliger van Stichting Sportisleven en reist de halve wereld rond voor zijn sport.

Gerda Govers uit Wognum is zangeres. Ze verzorgt  lessen, geeft concerten en optredens. Gerda woonde lang in een monumentale boerderij in de Schermer, waar op de dars concerten werden gegeven. Muziek is bepalend in haar leven.

Degenen die deze Hyperion-bijeenkomst organiseerden, stelden rake vragen aan dit drietal, trage vragen ook waarvoor ze bij zichzelf te rade moesten gaan. Wat betekent levenskunst voor jou?

Wat houd je op de been, hoe leef je je leven door alle moeilijkheden heen, is dat een kunst of loopt het ‘gewoon’ zo?

Bewonderenswaardig was de inzet waarmee de sprekers zich in die vragen verdiepten en aan de hand daarvan hun eigen verhaal samenstelden.

Bewonderenswaardig ook de manier waarop ze dat verhaal deelden met de aanwezigen. Die waren er letterlijk stil van.

Ontroerende, boeiende en stimulerende woorden klonken er.

Wijze levenslessen werden voorgeschoteld, verdriet en vreugde kwam voorbij.

Indrukwekkend was de kracht die sprak uit hun verhaal, uit de beelden en uit de liederen.

Een groots applaus viel hen ten deel.

Annemarie Langendijk

Geert Schipper