Twee kunstenaars en een vormgever exposeren. Ook orgelconcert, japanse fluit en zang.

13-09-2014

Zaterdag 13 september Open Monumentendag met als thema “Op Reis”

De expositie Op reis trok in totaal 280 bezoekers. De opening werd op zaterdagochtend 13 september verricht door burgemeester F. Streng. Hij hield een levendige toespraak en liet als openingshandeling een kleine helikopter naar het gewelf van de kerk opstijgen. Daarna was er voor iedereen koffie met zelfgebakken koekjes uit andere landen.

De robuuste installatie van Mai Movrin trok veel bekijks en ontlokte de bezoekers tal van commentaren. De prachtige, kleurige dessins van Agnes Clevers waren voor velen een eye-opener. Het aansprekende werk van Leentje Linders nodigde uit tot nauwkeurig kijken. Twee van haar stukken blijven dit seizoen in de kerk hangen.

Zondagmiddag 14 september gaf organist Bas Westerhof een sprankelend orgelconcert op het Van Dam-orgel. Een week later, op zondagmiddag 21 september, speelde Frans van Til op Japanse fluit en op viool. Hij begeleidde de zangeres Youki. Zij verzorgden twee boeiende optredens met bijzondere muzikale en vocale klanken.

Par Avion  Leentje Linders          werk Agnes Clevers           Installatie Otium-Mai Movrin

Bij Leentje Linders speelt beweging een belangrijke rol in haar etsen over lucht- en scheepvaart.

Agnes Clevers maakt als textieldesigner ontwerpen voor stoffen in opdracht van bedrijven. Haar ontwerpen reizen over de hele wereld.

Mai Movrin verbeeldt in haar installatie “Otium” zowel beweging als ontmoeting. “Als de een beweegt, zal ook de ander in beweging moeten komen om het evenwicht te herstellen”.

201409OpeningshandelingBurgStreng         201409FransVanTilEnYoukkopie          201409Organist Bas Westerhof